Velkommen til NOESK på facebook

Inger Ronander dømmer spesialen

NOESK har dessverre mottatt en melding om forfall fra en svært trist Diane Anderson. Hun har fått akutt blødende magesår og er av den grunn ikke i stand til å komme til Norge for å dømme vår spesialutstilling 21. mai. 

Vår reservedommer Inger Ronander som også er spesialdommer for rasen stepper inn og redder dagen for oss. Hun vil dømme alle de fremmøtte OESene og vi håper å få en fantastisk dag med super stemning i Vestby.

Dommerpresentasjon Inger Ronander

I 1975 kjøpte noen venner av meg en valp de kalte Ludvik. Jeg hadde aldri sett rasen før, men Ludvik var det vakreste jeg hadde sett og  jeg lurte på hvor de hadde kjøpt han. Fikk selgerens navn og kjøpte Old Shep Something New, Aggie. 

Ikke kjente jeg rasen og ikke hadde jeg sett en voksen variant heller.  Det ble starten på en langt og vakkert vennskap med en rase som viste seg å være en OES. Jeg ville kanskje aldri solgt en valp til noen med en impuls som jeg hadde. Sa ikke engang i fra til mann og barn. Men alle ble like begeistra.

Vi hadde noen kull med navnet Symphony’s. Samtlige kull hadde alltid et bands navn, etter mitt yrke i musikkbransjen. Og det har vi fortsatt med til dags dato.

Da jeg flyttet til Oslo Sentrum, ble det enklere med en mindre hund og den som liknet OES mest i temperament var Coton de Tulear, som jeg fortsatt har.  

Seinere ble jeg ansatt i NKK som avdelingsleder for utstillingsavdelingen og hundeinteressen tok en litt annen vending. Ringsekretær først og en dommerutdanning etterpå. En fantastisk fin hobby som har brakt meg til flere verdensdeler med spennende dommeroppdrag. 

Fremdeles svarer jeg OES når noen spør hvilken rase som er min favoritt.

Jubileumsutstilling til klubben gleder jeg meg til. En helt dag med OES, det er lenge siden.

Hilsen Inger

Gå til Sheepbutikk