Velkommen til NOESK på facebook
Jesper Ravn

7 spørsmål til Jesper Ravn

Vi vil ønske Jesper Ravn fra Danmark velkommen til å dømme vår spesialutstilling 1. juni 2024. Vi har stilt ham 7 spørsmål og her kan du nå lese mini intervjuet.

Gleder du deg til å dømme Norsk Old English Sheepdog Klubb sin spesialutstilling 1. juni? 

Jeg ser vældig meget frem til at komme til Norge og dømme klubbens Special 2024, dette vil være første gang at jeg rent faktisk dømmer i Norge.

Hva håper du å se? 

Forhåbentlig vil jeg se race typiske OES med korrekt anatomi som er i stand til at bevæge sig som en ægte OES skal. Sunde glade hunde med alt det klovn aktige væsen som er med til at danne OES DNA
– rene velgroomede hunde med korrekt pels, og uden for meget brug af hverken saks eller produkter.

Hva liker du med Norge? 

Jeg har igennem årene haft rigtig mange fine ture til Norge for at udstille egne hunde, det har altid været vel organiserede udstillinger, venlige folk med smil på læben, det er altid en fornøjelse.

Hvor mange Old English Sheepdoger har du eid? 

Jeg har haft 6 OES i mit liv, importeret fra både England og Holland.

Hvor mange valpekull har du hatt? 

Af forskellige årsager blev det blot til 1 kuld OES hvalpe, før jeg “byttede “ race til Puli, som jeg har opdrættet i nu 25 år og haft 18 kuld hvalpe, med adskillige Verdens Vinder, Internationale champ-ions og har eksporteret til USA, England, Australien, Sydafrika, Norge, Finland, Sverige, Litauen, Rusland og Holland. Vi har opdrættet og ejer hunde som bla. er blevet Årets hund alle racer i Dansk Kennel Klub regi, vundet BOB på Verdens Udstilling i racens hjemland, under Ungarsk special dommer. 

Hva er den største utstillingen du har vært dommer på? 

Dette spørgsmål er svært. For hvad er størst? Jeg har dømt OES på Nordisk Vinder, i sommer dømte jeg den Hollandske Race special med rekord tilmeldings antal, jeg har haft æren af at dømme OES i USA, derudover har jeg dømt OES flere gange i Tyskland i Finland og Sverige, samt naturligvis i Danmark. Jeg tager enhver dommer gerning lige seriøst og kan derfor ikke rangere hvad som er størst.

Hva elsker du med hunderasen Old English Sheepdog?

Old English Sheepdogs ligger stadig mit hjerte ganske nær, deres fantastiske og nærmest ubeskrivelige væsen er enestående, blot fandt jeg i Puli racen lige præcist det som passer med mit DNA.

Les mer om spesialutstillingen 2024 her…

Gå til Sheepbutikk